toranj od bambusa za prikupljanje vode

Toranj od bambusa čudnog izgleda koji prizvodi 90 litara pijaće vode dnevno iz čistog vazduha

Voda

Ovaj toranj šašavog izgleda stvara preko 90 litara vode za piće dnevno iz vazduha. To je u osnovi atmosferski sakupljač vode koji skuplja rosu iz vazduha.

„Okvir od 9 m visokog bambusa ima posebnu tkaninu koja visi iznutra koja može skupiti pitku vodu iz vauduha kondenzacijom“

WarkaWater

Zove se: WarkaWater

„Naziv „WarkaWater“ dolazi od stabla Warka, divovske smokve rodom iz Etiopije, koja se tradicionalno koristi za javna okupljanja i školsko obrazovanje. Drvo Warka arhetip je bijenalne teme ‘Zajedničko zemljište’ .“

WarkaWater

Toranj je razvio arhitekta Arturo Vittori, koji je pokušao dizajnirati toranj koji bi mogao izvlačiti vodu iz vazduha putem kondenzacije, a u isto vreme bio i brz i jeftin za izgradnju bez korišćenja puno alata.

Pročitajte i Toranj smešnog izgleda koji proizvodi 600% više struje od tradicionalnih vetroturbina

Toranj Warka sastoji se od mrežastog poliesterskog materijala unutar okvira od bambusa. Mreža skuplja rosu, kišu i maglu koje se spuštaju u rezervoar na dnu kule. Nadstrešnica od tkanine zasenjeva donje delove tornja, što pomaže u sprečavanju isparavanja sakupljene vode.

Jednostavan i praktičan, ali elegantan dizajn ističe se ispred bilo kojeg komercijalnog generatora atmosferske vode na tržištu čija je cena izgradnje mnogo viša.

Ovo je divna ideja za sakupljanje vode, jeftina, a zapravo predivna za na oko.

Voda je život, a ovo je pravo Drvo života.

Ukoliko Vam se dopao ovaj tekst molimo Vas da ga podelite sa svojim prijateljima ili da se prijavite na email obaveštenja o novim tekstovima.

Please follow and like us:

2 thoughts on “Toranj od bambusa čudnog izgleda koji prizvodi 90 litara pijaće vode dnevno iz čistog vazduha

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *