Politika privatnosti

Samoodrživost – koji se nalazi na https://www.samoodrzivost.com/ („internet stranica“) – vodi se sledećim pravilima o privatnosti („Politika privatnosti“).

Poštujemo vašu privatnost i obvezujemo se da ćemo je zaštititi. Svrha ove Politike privatnosti jest informisati vas koje lične podatke možemo prikupiti i kako se mogu koristiti. Ova se izjava odnosi samo na ovu internet stranicu.

KOJE INFORMACIJE KOLIKO I KAKO KORISTIMO?

Informacije koje dobrovoljno unosite na internet stranici : Možemo od vas prikupiti lične podatke, poput vašeg imena ili adrese e-pošte. Na primer, možete nam dobrovoljno dostaviti podatke ostavljanjem komentara, pretplatom na bilten ili slanjem obrasca za kontakt. Osim toga, u mogućnosti ste stvoriti korisnički profil koji vam omogućuje stvaranje korisničkog imena i lozinke. Pohranićemo korisničko ime, ali vaša lozinka neće biti vidljiva u našim zapisima.

Informacije koje prikupljamo od drugih : Informacije o vama možemo primiti iz drugih izvora. Možete povezati svoje Facebook, Instagram i / ili Google račune sa svojim korisničkim profilom. Ako odlučite povezati svoje Facebook, Instagram i / ili Google račune sa svojim korisničkim profilom, dobićemo vaše ime, adresu e-pošte i sliku profila povezane s tim profilom.

Automatski prikupljene informacije : Kao i mnoge internet stranice, Samoodrživost prikuplja određene podatke o vama i o uređaju s kojim pristupate internet stranici. Na primer, kada koristite internet stranicu, zabeležićemo vašu IP adresu, vrstu operativnog sistema, vrstu internet pregledača, referencu internet stranice sa koje ste došli na našu, stranice koje ste pregledali i datume / vreme kada ste pristupili internet stranici. Takođe možemo prikupljati podatke o radnjama koje poduzimate tokom upotrebe internet stranice, kao što su klikove na veze.

Kolačići : Možemo zabeležiti podatke pomoću kolačića, koji su male datoteke podataka koje internet stranica pohranjuje u vašem pregledaču. Možemo koristiti i kolačiće sesije, koji ističu nakon zatvaranja pregledača, i trajne kolačiće, koji ostaju na vašem pregledaču do brisanja, kako bismo vam pružili ličnije iskustvo na internet stranici.

KAKO SE VAŠE INFORMACIJE mogu koristiti

Prikupljene podatke možemo koristiti na sledeće načine:

  • Za rad i održavanje internet stranice;
  • Da biste kreirali vaš nalog, identifikovali vas vas kao korisnika naše internet stranice i i prilagoditi internet stranicu vašem nalogu;
  • Za slanje promotivnih informacija, poput biltena. Svaka promocija e-pošte pružiće informacije o tome kako odustati od budućih poruka e-pošte;
  • Kako bi vam poslali administrativne komunikacije, poput administrativnih e-poruka, potvrdnih e-poruka, tehničkih obaveštenja, ažuriranja pravila ili sigurnosnih upozorenja;
  • Da biste odgovorili na vaše komentare ili upite;
  • Pružiti korisničku podršku;
  • Za praćenje i merenje oglašavanja na internet stranici;
  • Zaštititi, istražiti i sprečiti neovlašćene ili nezakonite aktivnosti.

KORIŠĆENE LIČNIH INFORMACIJA OD STRANE TREĆE STRANE

Vaše podatke možemo deliti s trećim stranama kad nas izričito ovlasitte da delimo vaše podatke.

Internet stranica može koristiti pružatelje usluga trećih strana za servisiranje različitih aspekata internet stranice. Upotrebu vaših ličnih podataka svakog pružatelja usluga treće strane diktiraju njihove odgovarajuće politike privatnosti.

Internet stranica trenutno koristi sledeće davatelje usluga treće strane:

Google Analytics – ova usluga prati upotrebu internet stranice i pruža informacije poput upućivanja na internet stranice i korisničkih radnji na internet stranici. Google Analytics može zabeležiti vašu IP adresu, ali Google Analytics ne uzima druge lične podatke.

Trenutno se vaši osobni podaci ne dele s ni sa jednom drugom aplikacijom treće strane. Ovaj se popis može povremeno izmeniti prema vlastitom nahođenju.

Osim ako to ne zahteva zakon, nećemo prodavati, distribuirati ili otkrivati ​​vaše adrese e-pošte ili druge lične podatke bez vašeg pristanka; međutim, možemo otkriti ili preneti lične podatke prikupljene putem internet stranice trećim stranama koje stiču sve ili deo našeg poslovanja, a koji mogu biti rezultat spajanja, konsolidacije ili kupovine cele ili dela naše imovine ili u povezano s bilo kojim postupkom stečaja ili reorganizacije koji je pokrenuo ili nas vodi.

ANONIMNI PODACI

S vremena na vreme možemo koristiti anonimne podatke koji vas ne identificiraju same ili u kombinaciji s podacima drugih strana. Ova vrsta anonimnih podataka može se pružiti drugim stranama radi marketinga, oglašavanja ili druge uporabe. Primeri ovih anonimnih podataka mogu uključivati ​​analitiku ili informacije prikupljene iz kolačića.

JAVNO vidljive informacije

Ako stvorite korisnički profil na internet stranici ili ostavite komentar, određene informacije mogu biti javno vidljive. Da biste stvorili korisnički profil, za potvrdu profila morate odabrati korisničko ime i lozinku te uneti svoju adresu e-pošte. Vaša adresa e-pošte nikada neće biti javno dostupna. Po vašoj želji možete dodati avatar, opis profila i vezu na svoju internet stranicu.

Možete takođe povezati svoj Facebook, Instagram i Google račun.

Korisnici mogu videti vaše korisničko ime, avatar, opis profila i podatke o internet stranici.

KOLAČIĆI

Internet stranica koristi kolačiće za pohranu postavki korisnika, evidentiranje korisničkih podataka na onim stranicama koje korisnici pristupaju ili posećuju prilagodi sadržaj internet stranice na temelju vrste pregledača ili drugih informacija koje korisnik šalje. Kolačiće mogu koristiti i usluge treće strane, poput Google Analytics, kako je ovde opisano.

Korisnici mogu u bilo kojem trenutku sprečiti postavljanje kolačića od strane internet stranice koristeći odgovarajuću postavku vašeg internet pregledača i na taj način mogu trajno uskratiti postavke kolačića. Nadalje, već postavljeni kolačići mogu se u bilo kojem trenutku izbrisati putem internet pregledača ili drugih softverskih programa. To je moguće u svim popularnim internet pregledačima. Međutim, ako korisnici deaktiviraju postavke kolačića u svom internet pregledaču, možda neće biti u potpunosti upotrebljive sve funkcije naše internet stranice.

OGLAŠAVANJE

Prikazni oglasi

Možemo koristiti reklamne firme trećih strana za posluživanje sadržaja i oglasa kada posetite internet stranicu, a koji mogu koristiti kolačiće, kao što je gore navedeno.

Preusmeravanje oglasa

S vremena na vreme, internet stranica može učestvovati u ponovnom marketingu s firmama trećih strana, kao što su Google, Facebook ili Instagram, u svrhu prodaje internet stranice. Te firme koriste kolačiće za posluživanje oglasa na temelju nečijih prethodnih poseta internet stranici.

Učestvovanje u pratnerskom programu

Internet stranica može učestvovati u partnerskom marketingu, što se postiže umetanjem veza za praćenje na internet stranicu. Ako kliknete na vezu za partnersko partnerstvo, kolačić će biti postavljen na vaš pregledač kako bi se pratila svaka prodaja u svrhu provizija.

Obaveštenja sa novostima

Na internet stranici možete se pretplatiti na naša obaveštenja koja se mogu koristiti u reklamne svrhe. Svi poslani bilteni mogu sadržavati piksele za praćenje. Piksel je ugrađen u e-poštu i omogućuje analizu uspeha mrežnih marketinških kampanja. Zbog ovih piksela za praćenje možda ćemo videti hoćete li i kada otvoriti poruku e-pošte i koje veze unutar e-adrese koju kliknete. Takođe, ovo omogućava internet stranici da prilagodi sadržaj budućih biltena interesima korisnika. Takvo se ponašanje neće preneti trećim stranama.

PRAVA POVEZANA S VAŠIM OSOBNIM INFORMACIJAMA

Isključivanje – možete se isključiti iz buduće komunikacije putem e-pošte sledeći veze za odjavu u našim e-porukama. Također nas možete obavestiti na [email protected] da budete uklonjeni s našeg popisa za slanje.

Pristup – Ličnim podacima koje imamo o vama možete pristupiti slanjem zahtjeva na [email protected].

Izmeniti – možete nas kontaktirati na [email protected] za izmenu ili ažuriranje vaših ličnih podataka.

Zaboravite – u određenim situacijama možete zatražiti brisanje ili zaborav vaših ličnih podataka. Da biste to učinili, pošaljite zahtev na [email protected].

Imajte na umu da ćemo možda trebati zadržati određene podatke za potrebe vođenja evidencije ili dovršetka transakcija ili kada to zakon zahteva.

OSETLJIVE LIČNE INFORMACIJE

Ni u kojem trenutku ne smete na internet stranici dostavljati osetljive lične podatke. To uključuje vaš broj lične karte, podatke o rasnoj ili etničkoj pripadnosti, politička mišljenja, verska uverenja, zdravstvene informacije, kriminalnu pripadnost ili članstvo u sindikatima. Ako odlučite da nam pošaljete takve podatke, biće podložni ovim Pravilima o privatnosti.

INFORMACIJE O DECI

Internet stranica svesno ne prikuplja nikakve lične podatke od dece mlađe od 16 godina. Ako roditelj ili staratelj veruje da internet stranica u svojoj bazi podataka ima lične podatke deteta mlađeg od 16 godina, molimo da nas odmah kontaktirate na [email protected] i uložićemo sve napore da takve podatke brzo uklonimo iz naše evidencije.

INFORMACIJE O KONTAKTU

U bilo kojem trenutku kontaktirajte nas na [email protected] radi pitanja u vezi s ovom Politikom privatnosti.

Ažurirano: 5. maja 2020.