Velika kamena kuća sa solarnim sistemom za život van mreže u Montani

Velika kamena kuća sa solarnim sistemom za život van mreže u Montani

Od prirodnih materijala

Kuće od prirodnih materijala su kuće sagrađene korišćenjem Zemljinih prirodnih resursa na najučinkovitiji mogući način, pretvarajući vaš dom u praktično oruđe za život. Da i ne spominjemo, prekrasne su!

Kuća je dizajnirana tako da osigurava ne samo sklonište, već i vodu, hranu i energiju kroz genijalnu kombinaciju prikupljanja, skladištenja i upotrebe vode, uz učinkovito korišćenje solarnog i vetroenergetskog sistema.

Kuća je takođe dizajnirana kako bi bila energetski učinkovita, jer prirodno skladišti toplotnu energiju. Akumulira toplotu tokom dana, a oslobađa je noću kako bi dom bio topao noću, a danju hladan.

Pročitajte o prednostima „zemljanih brodova“ u našem članku 7 razloga zašto su zemljani brodovi dobri.

„…Seven Directions radi na razvoju modela kuća zasnovanih na viziji Michaela Reynoldsa o održivom životu i arhitekturi. Kuće koje se temelje na Biotecture Earthship delovaće nezavisno od javnih službi, zadržavajući svu udobnost i pogodnosti modernog doma. Snaga se generiše kroz solarne i vetro sisteme. Voda se sakuplja od kišnice i snega i reciklira kroz bašte za proizvodnju hrane. Klima je udobno regulisana tokom cele godine zahvaljujući mogućnosti cele građevine da skladišti i oslobađa toplotu…“

Garaža

Solarni sistem napajanja

Ugrađeni staklenik

Kuhinja

Kuće u skladu sa prirodom u potpunosti su funkcionalni domovi koji vam doslovno pružaju sve što vam je potrebno za život van mreže u stilu i udobnosti, a najbolje od svega je što čine to efikasno i sa što manjim uticajem na okolinu. Zapravo, kuće u skladu sa prirodom su jedan od retkih tipova domova koji su zapravo dobri za Zemlju.

Ukoliko Vam se dopao ovaj tekst molimo Vas da ga podelite sa svojim prijateljima ili da se prijavite na email obaveštenja o novim tekstovima.

Please follow and like us:

1 thought on “Velika kamena kuća sa solarnim sistemom za život van mreže u Montani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *