vikendica sa zelenim krovom

Ova mala vikendica sa živim krovom predstavlja impresivan dizajnerski studio

Od prirodnih materijala Vikendice Zeleni krovovi
© David Coulson Design

S vremena na vreme nailazimo na dizajnere koji besprekorno ostvaraju u delo viziju mnogih od nas kako bi trebalo da izgleda savršena vikendica.

Ova mala vikendica sa živim krovom firme David Coulson Design izvrstan je primer toga. Ona predstavlja mešavinu starih i novih materijala u zadivljujućem dizajnu u japanskom stilu.

© David Coulson Design

Izgrađenu na svom imanju na ostrvu Vancouver, Coulson koristi vikendicu kao studio za dizajn. Nije loše mesto za rad, zar ne? Gledajću spoljašnost, dva jedinstvena detalja odmah privlače pažnju: živi zeleni krov i gvozdeno stepenište koje vodi do njega.

© David Coulson Design

Krov od 80 kvadratnih metara zasađen je raznovrsnom vegetacijom koja okružuje spokojan prostor za sedenje. Odvodi vode dizajnirani su tako da uležu po obodu krova i sprovode vodu do bambusa ispod.

Sve prednosti zelenih krovova obradili smo u izdvojenom tekstu.

© David Coulson Design

Sama vikendica izgrađena je od Douglasovih greda sakupljenih sa njegovog imanja. One čine glavne komponente studija i vidljive su iznutra i spolja. Veliki broj prozora na celoj vikendici omogućavaju spoljašnoj lepoti ovog imanja da prodre u ovaj ugodan životni prostor.

© David Coulson Design
© David Coulson Design

Završna obrada na kuhinje izvedena je raskošnim pločama od crnog granita i kuhinjskim delovima od bambusa. Oni, pored shoji ekrana u celom domu, doprinose japanskom ambijentu prostora.

© David Coulson Design
© David Coulson Design

Kao što vidite, ova mala vikendica sadrži sve ono što je bitno za ugodan život. Iako sadrži zavidan radni prostor, savršeno je pogodna i kao odlično prebivalište za ljubitelje vikendica i života izvan mreže.

© David Coulson Design
© David Coulson Design

Prozori od poda do plafona pružaju pogled od 360 stepeni na šumu zelenila koja se nalazi oko vikendice. Mali studio, živi krov i vegetacija oko vikendice neprimetno se uklapaju u krajolik. Cela slika je zaista savršena, zar ne?

© David Coulson Design

Posetite David Coulson Design Studio da biste saznali više o ovom impresivnom studiju i pogledali Coulson-ove druge projekte i inicijative za zelenu gradnju. Ovaj je sigurno zaslužio mesto na našoj listi omiljenih!

© David Coulson Design

Ukoliko Vam se dopao ovaj tekst molimo Vas da ga podelite sa svojim prijateljima ili da se prijavite na email obaveštenja o novim tekstovima.

Please follow and like us:

1 thought on “Ova mala vikendica sa živim krovom predstavlja impresivan dizajnerski studio

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *