Mladić od 16 godina izgradio kuću kako bi obezbedio svoju budućnost

Mladić od 16 godina izgradio kuću kako bi obezbedio svoju budućnost

Kućice Svetli primeri

16-godišnji Austin Hay sagradio je ovu kućicu za $12000! Ovo bi trebalo biti inspiracija svima nama. Ono što je započelo kao istraživački projekt u srednjoj školi pretvorilo se u maleni projekt izgradnje kuće koji je nadahnuo bezbroj ljudi.

Austin je uvek želeo izgraditi kućicu na drvetu, ali umesto toga odlučio je napraviti malu kuću – mnogo bolju, na točkovima, koja može da se kreće.

Ispod je video zapis gotove kućice.

Austin Hay je još u srednjoj školi, ali gradi svoju kuću. Kuća ima površinu od samo 13 kvadratnih metara, ali ovaj mladić svejedno poseduje svoju ličnu kuću koja nije kupljena na kredit. Trenutno je parkirana u dvorištu njegovih roditelja, ali kuća je izgrađena na točkovima, pa je planira „poneti“ sa sobom na faklutet, a potom gde god da krene nakon što diplomira. 

Spava u svom malenom domu već nekoliko meseci i već je odlučio da se ne vraća u veliku kuću(roditeljska kuća je 180 kvadratnih metara). „Živeti skučeno znači imati manje račune, a živeti u kući velike površine znači veće račune“, objasnio je iz malenog stožera svog novog doma. „Ne želim plaćati velike račune“. 

Hayev dom od 13 kvadrata možda ga čini najmlađim članom rastućeg Pokreta Malih Kuća. 

Hay očekuje da će potrošiti ukupno oko $12000 nakon što potpuno izgradi svoj dom (polovna prikolica koštala ga je $2000) 

Fair Companies

Ukoliko Vam se dopao ovaj tekst molimo Vas da ga podelite sa svojim prijateljima ili da se prijavite na email obaveštenja o novim tekstovima.

Please follow and like us:

1 thought on “Mladić od 16 godina izgradio kuću kako bi obezbedio svoju budućnost

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *