Model vikendice van mreže

Model vikendice van mreže

Kućice Stambeni kontejneri Vikendice Život van mreže
100% samoodrživa vikendica van mreže

1. Samoodrživa vikendica potpuno isključena sa mreže:

Kućni sistem „van mreže“ koji se može postaviti bilo gde u svetu i postati prostor za život zajedno sa izvorom vode, napajanjem i hranom. Mnogi proizvođači prave nešto slično ovome, ali patentiraju svoje dizajne i skupi su i koštaju više od $100000 dolara ili čak i više. Ova samoodrživa vikendica prodavala bi se za približno $35000, zavisno od opreme.

Kompletni dizajn samoodržive vikendice  – 100% samoodrživa, što znači da je možete smestiti bilo gde i spremna je za potpuno samoodrživ život u njoj. Zajedno s vodom, strujom, grejanjem, septičkom jamom i hranom. Sve što vam je potrebno za život za godinu dana ili duže.

Ukupni životni prostor je oko 32 kvadratna metara. Opremljena je nizom solarnih ploča od 1500 W (nadogradiv sistem od 3000 W za dodatnih $5000). Atmosferski sistem za proizvodnju vode pruža snabdevanje vodom direktno iz atmosfere. Propan peć i solarni grejač vode. Sav nameštaj, ormarići, sudopera, tuš i wc su uključeni. Takođe je i prenosiv.

Ovo je kuća sa jednom spavaćom sobom i jednim kupatilom, ali se jeftino može dodati još jedna spavaća soba. Procena maloprodajne cene: $35000-50000 (zavisno od opreme, veličine, sistema za napajanje itd.)

2. Kuća od kontejnera za isporuku koja pruža osnovne potrebe za život

Drugi proizvod je kuća koja ispunjava osnovne potrebe za život (takođe izrađena od kontejnera za isporuku). Ova kuća bi predstavljala sklonište za hitne slučajeve i osnovni model kuće. Mnogo je povoljnija s cenovnim rasponom $5000-25000, zavisno od kvadrature.

Ova kuća/vikendica poseduje samo osnovne stvari za život, struju, vodu i septičke vodove, plus osnovni vodovod, izolaciju, prozore, sudoperu, tuš i sl.

Ovo je kuća sa jednom spavaćom sobom i jednim kupatilom, ali može se dodati još jedna spavaća soba vrlo jeftino. Cena za izgradnju ove kuće bila bi oko $10000.

Pročitajte i IKEA dizajnirala rasklopivu kuću za pomoć izbeglicama čija je cena $1000 i koristi solarnu energiju

Tržišta

Prvo tržište namenjeno je ljudima koji žele živeti van mreže, u skladu sa prirodom i koji žele živeti u samoodrživim zajednicama.

Drugo tržište bilo bi beskućnici ili porodice sa niskim primanjima kojima je potreban dom po pristupačnoj ceni i njihovu izgradnju bi finansirale države, humanitarne organizaciji i drugi ljudi dobre volje.

Ukoliko Vam se dopao ovaj tekst molimo Vas da ga podelite sa svojim prijateljima ili da se prijavite na email obaveštenja o novim tekstovima.

Preuzeto i prevedeno sa internet stranice Off Grid World.

Please follow and like us:

1 thought on “Model vikendice van mreže

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *