Ova spektakularna mala vikendica je jeftino rešenje za odmor van mreže

Ova spektakularna mala vikendica je jeftino rešenje za odmor van mreže

Kućice Svetli primeri Vikendice
Ova spektakularna mala vikendica je jeftino rešenje za odmor van mreže

Ova prekrasna malena vikendica inspirativan je primer koliko luksuzan život u malenom domu može biti. Izgrađena od strane Matt-a (više o njemu na Handmade Matt), na prikolici s ravnom platformom dimenzija 4 x 2 m.

Površina od samo 8 kvadratnih metara možda izgleda malo, ali uključuje kuhinju i kupatilo, prednju verandu i baštenski prostor, te prekrasan interijer.

Izgrađena je za oko 3000 funti (oko 3400 eura) od mešavine novih i recikliranih materijala. Matt kaže da je vikendica mogla biti izrađena i za mnogo manje.

Dom je potpuno isključen sa mreže, sa LED svetlima koja pokreću solarni paneli snage 490 W. Šporet na drva pruža toplotu, a kupatilo ima toalet za kompostiranje.

Kuća je izolovana polistirenskim oblogama, jeftina, ali učinkovita opcija. Zidovi su prekriveni raskošnim drvetom koje je nabaljeno beslpatno sa Freecycle.

Pogledajte Matt-ov blog za uputstvo sa slikama za pravljenje ove prelepe mini vikendice zajedno sa još dodatnih slika zapanjujućih malih detalja koji su ušli u izgradnju njegove kuće.

„Evo vikendice koju sam sagradio na ravnoj platformi prikolice s dve osovine. Ona služi i kao način prevoza i kao smeštaj. Ima potpuno opremljenu kuhinju s šporetom, roštiljem, frižiderom, sudoperom, kao i kupatlom i kompostnim wc-om. Potpuno je nezavisna od mreže i poseduje svoj solarni sistem i bocu sa propanom za grejanje i kuvanje, zajedno s šporetom na drva za grejanje. „

Ukoliko Vam se dopao ovaj tekst molimo Vas da ga podelite sa svojim prijateljima ili da se prijavite na email obaveštenja o novim tekstovima.

Please follow and like us:

3 thoughts on “Ova spektakularna mala vikendica je jeftino rešenje za odmor van mreže

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *