život u prirodi i rad od kuće

Život van mreže ne znači primitivan život

Život van mreže

Moderan život van mreže: Uvek postoje konzervativci u bilo kojoj grupi ljudi, u klubu ili u temama koje vas zanimaju. Čini se da svi imaju svoje mišljenje i nekako veruju da je njihovo mišljenje ono koje je bitno i tačno.

Suprotno malom, ali snažnom uverenju, ne treba sebi uskratiti dobrobiti i prednosti visoke tehnologije dok živite van mreže.

Neki veruju da im je potrebno da se potpuno isključe iz modernog društva da bi živeli „van mreže“. Po njihovom mišljenju, život „van mreže“ znači ne samo skidanje sa električne mreže, vodovoda itd. već i suzdržavanje od upotrebe tehnologije koja nam je dostupna.

Lično mislim da je ovo blesavo zatvoreno mišljenje male grupe konzervativaca koji bi se radije potpuno isključili iz modernog sveta. Ova grupa ljudi zaslužuje da se njihovo mišljenje poštuje, ali to im ne daje za pravo da nameću svoje mišljenje drugima ili diktiraju kako da mi ostali živimo izvan mreže.

ZAŠTO?! Zašto biste se zaboga uskratili sebi visoku tehnologiju životom van mreže? Zašto bi se zaboga neko potpuno isključio iz društva ako taj neko nema problem sa samim društvom?

Ne morate biti pustinjak ili živeti u pećini da biste uživali u svom životu van mreže. U tome naravno nema ništa loše, ako je to nečija želja.

Pročitajte i Život van mreže: „ako koristite tehnologiju, NE živite istinski van mreže!“

Perspektiva je sve

Ponekad, da biste nešto istakli nekome, morate mu to objasniti iz drugačije perspektive, kako bi otvorili njegov um novim i uzbudljivim stvarima. Da bi se pokazao ekstremni pogled na život izvan mreže pomoću visoke tehnologije, ne treba gledati dalje od svemirske industrije.

Ne možete dobiti više „života van mreže“ od druge planete!

Mars One – Ekstremna „samoodrživa“ zajednica

Izvor: http://mars-one.com/en/

Zajedno s solarnom energijom, skloništima, klimatizovanim vrtovima, roverima i svemirskim odelima, ovo je zaista vrhunski način života van mreže i u skladu je sa najvišom dostupnom tehnologijom.

Vi i ja verovatno nikada nećemo moći doživeti život na nekoj drugoj planeti. Međutim, iz ove perspektive, to pokazuje šta je moguće ako razmišljamo izvan naše zone komfora.

Još uvek možemo biti povezani s internetom, koristiti solarnu energiju, mobilne telefone, satelit, GPS i svaki drugi deo tehnologije koji olakšava život.

I dalje možemo imati svu raskoš koju imamo, a ne biti spojeni na električnu mrežu. Sada smo povezani na mrežu jer se oslanjamo na električne kompanije da osiguraju našu električnu energiju, a vodovodne kompanije za snabdevanje vodom. I sada imamo mogućnost da ne budemo zavisni od mreže.

To je, na kraju krajeva, i glavni razlog zašto smo razvili tehnologiju.

Ukoliko Vam se dopao ovaj tekst molimo Vas da ga podelite sa svojim prijateljima ili da se prijavite na email obaveštenja o novim tekstovima.

Please follow and like us:

4 thoughts on “Život van mreže ne znači primitivan život

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *