vikendica sa solarnim panelima

Kako izgraditi vikendicu od 37 m2 koja koristi sunčevu energiju za 1800 eura

Energija Sunca Energija vetra Kućice Svetli primeri Vikendice Život van mreže

Kako izgraditi lepu malu vikendicu koja se snabdeva strujom koju proizvode solarni paneli?! Lamar Alexander sagradio je ovu simpatičnu malu vikendicu od 37 m2 za oko 1800 eura, a napaja je solarnim i vetro generatorima snage 570 W.

Celi sistem je je vrlo jeftin i ukoliko možete da uštedite ovu sumu ovo je savršeno rešenje za vas. Veoma lepa vikendica koju bi svako poželeo da poseduje.

Izgradnju ove vikendice Lamar je započeo sa betonskim stubovima po ćoškovima i podom od drveta. Izolovao je pod kako bi poboljšao izolaciju vikendice zimi.

Lamar je zatim sagradio zidove pomoću drvenih ploča i dasaka.  Vikendica uključuje potkrovlje.

Evo skice koju je Lamar koristio pri izradi krova i potkrovlja:

Vikendica sa izgrađenom krovnom konstrukcijom i sa ugrađenim prozorima i vratima:

Nakon što je unutrašnjost bila gotova, Lamar je sagradio prednji trem od grubo rezanog drveta i ugradio solarne panele. Materijal koji je koristio koštao ga je nešto manje od 1800 eura ne računajući prozore i vrata.

Ovo je sjajan primer male, samoodržive vikendice, pristupačne velikom broju ljudi!

Pročitajte i Ova spektakularna mala vikendica je jeftino rešenje za odmor van mreže

„Ovo je vikendica sa potkrovljem i oko 37 m2 stambenog prostora. U prizemlju se nalazi kuhinja, kupatilo kao i dnevni boravak i prostor koji služi kao trpezarija. Na spratu je velika spavaća soba i kancelarija. Ima dovoljno mesta za 6 osoba da udobno spavaju. Sistem napajanja je 580 W solarne električne energija i vetro turbine snage 400 W, koja napaja frižider od 12 volti, osvetljenje, pumpu za vodu, televizor, laptop i mnoge druge uređaje. Izvor grejanja može biti peć na gas ili na drva. WC može biti kompostni toalet ili sa sistemom septičke jame“

Lamar Alexander

***

Slike i više informacija:  http://www.simplesolarhomesteading.com

Ukoliko Vam se dopao ovaj tekst molimo Vas da ga podelite sa svojim prijateljima ili da se prijavite na email obaveštenja o novim tekstovima.

Please follow and like us:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *